Jubileusz 70-lecia szkoły

Rok 2019 jest wyjątkowy dla naszej szkoły. Jesienią będziemy obchodzić 70-lecie jej istnienia. Z tej okazji mamy zaszczyt zaprosić do udziału w Jubileuszu Liceum Ogólnokształcącego nr 1 im. Książąt Pomorskich w Rumi wszystkich absolwentów i przyjaciół szkoły. Uroczystość została zaplanowana na

19 października 2019 roku
 

Honorowy Patronat nad Galą Jubileuszową I Liceum Ogólnokształcącego objęła dr Gabriela Lisius, Starosta Wejherowski

W programie:
10.00 - Msza święta w Sanktuarium pod wezwaniem Najświętszej Marii Panny Wspomożenia Wiernych
12.00 - Gala jubileuszowa w I Liceum Ogólnokształcącym w Rumi, przy ul. Starowiejskiej 4
20.00 - Bal Absolwentów i Przyjaciół Szkoły w hotelu Faltom

 Aktualnie Zespół ds. Jubileuszu pracuje nad realizacją filmu jubileuszowego, przedstawiającego najważniejsze wydarzenia z historii szkoły. Przeprowadzamy również wywiady z dyrektorami oraz absolwentami szkoły. Jeśli ktoś z Państwa posiada w swoich zbiorach ciekawe zdjęcia z lat szkolnych, które moglibyśmy wykorzystać prosimy o przesyłanie na adres mailowy: bniewiedziala@op.pl

 Trwają prace nad przygotowaniem przedstawienia artystycznego oraz kompletowaniem materiału do wydania monografii szkoły.

Serdecznie zapraszamy do rejestracji udziału w obchodach, która ułatwi nam organizację uroczystości - formularz »


BAL ABSOLWENTÓW I PRZYJACIÓŁ I LO w RUMI
Bal odbędzie się w Hotelu Faltom 19 października 2019r. o godzinie 20.00

Menu główne
Przystawki zimne: Rostbef po angielsku
Zupa: Krem z białych warzyw
Danie główne: Roladki z indyka ze szparagami i szynką,
czerwone buraczki karmelizowane, ziemniaczki gratin

Fingerfood:
Naleśniki z łososiem wędzonym i maskarpone
Schab rolowany z musem chrzanowym
Pasztet gęsi z żurawiną na pumperniklu
Mini wraps z musem pomidorowo paprykowym
Conchiglie z pastą krewetkową
Szaszłyczki z mozzarelli, pomidorka koktajlowego i
ciemną oliwką
Mini szaszłyczki z serem pleśniowym ,brzoskwinia i
oliwka
Rulonik z szynki parmeńskiej i melona
Camembert z kabanosami i winogronami
Łosoś marynowany na pierzynce chrzanowej
Półmisek serów
Półmisek wędlin wiejskich
Pstrąg w galarecie
Tartinki
Babeczki kruche słone z pastą
Pieczywo i masło
Sałatka grecka - imp
Sałatka z polędwiczką i prażonymi orzechami pini
Pierś faszerowana pieczarkami
Rolada karkówka z pikantną papryką
Desery:
Ciasta, puchar lodowy
Napoje ciepłe:
Kawa, herbata
Napoje zimne:
woda, soki, napoje gazowane
Alkohole:
wino białe, wino czerwone, wódka wyborowa


Aby zarezerwować miejsce na balu prosimy o wpłacenie 200zł/os
(do 20 września 2019 r.) na nr konta: 71 1600 1462 1029 6093 2000 0002
W tytule przelewu proszę wpisać: imię i nazwisko, klasę i rocznik matury osoby na którą jest rezerwacja.
Zapraszamy również z osobami towarzyszącymi.
Do zobaczenia 19 października 2019 r.
Komitet Organizacyjny


 Pismo do sponsorów »

Sponsorzy


© 2005-2016 Copyright by lo1.rumia.pl        All rights reserved